VABILO NA DOGODEK

 

Inovacijski demonstracijski dogodek
5G Varnost za PPDR

 

Kdaj: torek, 25.5.2021, 8:00-17:30
Kje: Iskratel, d.o.o., Ljubljanska c. 24a, 4000 Kranj
Organizator: Konzorcij 5G Varnost

 

Vabimo vas na zadnji javni inovacijski dogodek v okviru projekta 5G Varnost, ki ga izvajamo konzorcijski partnerji Iskratel, d.o.o., Kranj, Telekom Slovenije, d.d., Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko in OSI d.o.o.

 

Inovacijski demonstracijski dogodek je namenjen predstavitvi rezultatov raziskovalnega projekta 5G Varnost, ki bodo prikazali, kako bo v prihodnje mogoče uporabljati moderno tehnologijo in organizacijske pristope na področju javne varnosti, zaščite in reševanja (PPDR) z namenom učinkovitejše komunikacije med deležniki in kakovostnejšega izvajanja dela v segmentu PPDR z manj organizacijskih in tehničnih ovir.

 

Rezultati projekta so nastali na podlagi spoznanj in usmeritev raziskovalnega dela in inovacijskih delavnic članov konzorcija, na katerih so sodelovali posamezniki in organizacije, ki so neposredno vključeni v delovanje organizacije javne varnosti, zaščite in reševanja (URSZR, gasilci, nujna medicinska pomoč, civilna zaščita, policija, gorska reševalna služba…) ali posredno kot podporni deležniki (Agencije, Ministrstva, nosilci druge kritične infrastrukture…).

 

Inovacijski demonstracijski dogodek bo namenjen tudi preverjanju ustreznosti tehnične in organizacijske izvedbe. Potekal bo v avli in pred glavno stavbo podjetja Iskratel v Kranju. Ogled vseh demonstracij bo trajal približno uro in pol. Vaš čas prihoda v času trajanja dogodka prosim opredelite v prijavi, da bomo lahko zagotovili ogled demonstracij v skladu s sprejetimi navodili NIJZ. V primeru izrednega poslabšanja epidemioloških razmer bomo dogodek izvedli preko spleta oz. z upoštevanjem prilagojenih navodil NIJZ.

 

Demonstracijski scenariji:

A. Obogaten klic v sili 112 s pomočjo PEMEA aplikacije

B. Upravljanje PPDR intervencijskih služb/prvih posredovalcev

C. Individualni in skupinski klici med PPDR profesionalnimi uporabniki

D. Obogatene informacije med dispečerjem in intervencijskimi službami

E. Robustnost in neprekinjeno delovanje klicnega centra

F. Revizija dogodkov/revizijska sled

G. Iskanje in reševanje z droni

H. Centralizirano upravljanje mobilnih naprav PPDR uporabnikov

J. End-2-End Cyber Security

 

Prijave
Dogodek je brezplačen, potrebna pa je predhodna prijava udeležbe. Zato vas prosimo, da vašo udeležbo potrdite do 23.5.2021 na spodnji povezavi, kjer opredite tudi želen čas vašega obiska.

 

PRIJAVA