Zagonski sestanek

Poslovodeči partner Iskratel je 5. septembra organiziral zagonski sestanek projekta 5G Varnost, kjer smo se zbrali konzorcijski partnerji in podporniki projekta. Projekt 5G Varnost bo vključeval raziskovalno in inovacijsko delo, ki bo omogočilo novo generacijo 5G-ready produktov in storitev, ki bodo prilagojeni potrebam PPDR sektorja. Projekt sofinancira Republika Slovenija in Evropska unija iz Sklada za regionalni razvoj v obsegu do skoraj 2 milijona €, ki je razpoznala njegovo trajnostno naravnanost ter ekonomski, družbeni in okoljski učinek.

Konzorcijski partnerji Iskratel, d.o.o., Kranj, Telekom Slovenije, d.d., Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko in OSI d.o.o smo predstavili naše kompetence, vsebino in delovni načrt projekta.  Pogovorili smo se o usmeritvah v zvezi s poročanjem, o pravno-finančnem vidiku in upravljanju tveganj ter pristojnostih posameznih konzorcijskih teles.

Zavedamo se, da je projekt uspešen, če naloge izvajajo kompetentni sodelavci v timskem duhu, tudi s pomočjo predstavljenega okolja za sodelovanje. Konzorcijski partnerji se zahvaljujemo podpornikom projekta, ki so izrazili pripravljenost na sodelovanje v Strokovnem svetu.  Tako bo vsebina naravnana tudi po meri končnih uporabnikov. Projekt z odličnimi rezultati in učinki pa so v prvi vrsti ljudje in osebni stiki med njimi, udeleženci zagonskega sestanka so bili enotni v svojih pričakovanjih, da je  Slovenija dežela odličnih priložnosti in varnega počutja«.

Več o projektu najdete na domači strani 5gvarnost.iskratel.com Sporočila, namenjena projektu, lahko pošljete tudi na kontaktni elektronski naslov 5gvarnost@iskratel.si . Za sodelujoče na projektu pa bo na voljo tudi domača stran 5gvarnosti.iskratel.com .